WAAR IS DAT FEESTJE?

Eindelijk is het dan zover! Introweek is een feit. Het boek is vandaag gepubliceerd. Hoe bijzonder is het dat een debuut onder mijn eigen naam nu te koop, te lezen en te beoordelen is? Heel bijzonder!

Momenteel ben ik op vakantie in Zeeland. Mijn producten voor ene winactie liggen thuis te wachten om ten toon te worden gesteld, dat komt maandag. Normaal publiceer je een boek met een boekpresentatie, een feestje voor familie, vrienden en lezers, maar door coronamaatregelen is dit niet mogelijk. Geen probleem, dankzij Zomer & Keuning is er een mooi leesclubpakket samengesteld en zoals ik al zei komt er deze week het eea aan van mijn kant.

Introweek is bijzonder voor mij. Mijn roots zijn erin verwerkt: Tilburg. Mijn ervaringen als tiener en jongvolwassenen ook, en een ex zal zich misschien herkennen in een van de personages (vast niet, volgens mij was het geen lezer). Ik heb superveel lol gehad om dit boek te schrijven, de dialogen, woordspelingen, het was een genot om ze te bedenken en neer te pennen. Tim is een hunk eerste klas, het type ruwe bolster, blanke pit en ik zag hem zo voor me staan als ik de scenes op papier zette.

De plaatsen die benoemd worden in Introweek bestaan echt. Tilburg University, Westpoint, Het Blauwe Meer, de heuvel, het draaiende huis, Heuvel 15, Tribunaal, Polly Maggoo, het Leijpark, Textielmuseum en bibliotheek de LocHal, ze zijn allemaal in Tilburg te vinden. Vorige week was ik bij Tilburg University voor een fotoshoot en interview met het Brabants Dagblad. Het was bizar om daar rond te lopen, de lokaties te spotten die in mijn boek voorkomen. Dit zijn er een paar:

Het plein

De straat waarvan Kit gekomen is en die leidt naar de Heuvel

De campus camping plek

Ik zal de komende weken nog wel meer plekken fotograferen van waar het boek zich afspeelt. Ik merk dat het niet alleen leuk is om te doen, maar mijn boek komt zo echt tot leven.

Het is altijd al een droom geweest om uitgegeven te worden door een grote uitgeverij. Bij Zomer & Keuning vond ik een warm bad. Monique de uitgever is een fantastische vrouw met een duidelijke visie en een bak aan ervaring in het uitgeefvak. Als zij haar kennis deelt, hang ik aan haar lippen. Anna, Veronique en Petra zijn schatten en vormen een geweldig team samen. De trailer van Veronique is een kers op de taart!

Maar dit alles was niet gelukt zonder de geweldige steun en support van een paar geweldige mensen. Ik heb geen dankwoord in mijn boek, maar hier wil ik wel een paar mensen bedanken.
Mijn ouders, Peter-Paul en de kinderen; zonder jullie steun en vertrouwen, de tijd die jullie me geven om te schrijven, dat is goud. Ik hou van jullie!
Demy: mijn geweldige dochter. Wat kan jij al goed proeflezen, een uitgever zou jou zo kunnen aannemen als inhoudelijk redacteur. Jij ziet direct waar de problemen en knelpunten zitten. je bent een topper en ik hou van je! Mooi dat er deze passie delen.
Ingrid: mijn maatje, met jou kan ik sparren tot in de kleine uurtjes en jouw coaching brengt me daar waar ik moet zijn. Mijn kritische proeflezer die hamert op de rode draad! Hij zit erin!
Chantal: Dank je voor het proeflezen. Jij gooide er een mooi sausje overheen en ik heb ontzettend veel gehad aan je advies en opmerkingen. Het is super om jou als collega te hebben!
Zomer & Keuning: Monique, Anna, Veronique en Petra; dank je wel voor het vertrouwen en alle inzet om dit boek een succes te maken.
Tom Smits van Leijpvormgeving: Jouw cover maakt het plaatje compleet. Dank je wel voor je geduld, je professionaliteit en meedenken. Het is altijd zo fijn om met je samen te werken.
Tamaar: jouw steun was onvoorwaardelijk en ik ben je zo ontzettend dankbaar voor wat je voor mij doet! Ik kan het niet verwoorden, ik weet het, bizar als schrijver, maar ik wil je dolgraag een dikke, vette knuffel geven. Jouw input tilde het boek naar een hoger plan! Jij bent groots met een zachte G 😉 Jij was er als ik iemand nodig had die me een schop onder de kont gaf, een arm om mijn schouder en een por in de ribben of een schouderklop. Dank je! Je bent een prachtig mens! Dit boek is voor jou!

Ik ga vandaag genieten met de gedachten dat er een nieuw boek in de wereld is van mijn hand. Terwijl ik dit schrijf, ligt er een puppy aan mijn voeten, slapen mijn kids nog lekker in hun vakantiebedden en schijnt het Zeeuwse zonnetje op mijn bol. Straks gaan we naar het strand en ga ik genieten van alles wat ik heb, dankbaar voor zoveel liefde, geluk en succes. En ik ga de dag besteden aan mijn gezin, samen eropuit. Uiteindelijk gaat het om balans en nu zijn zij aan de beurt.

Veel plezier met Introweek. En laat een reactie achter op Bol, Hebban en/of Goodreads. Je steunt mij en de uitgever daarmee en ik wil gewoon weten wat jij ervan vond! Dikke, dank je wel!

Gepubliceerd door oliveyn

I am a Dutch YA, Fantasy, SciFi author who loves romance, action and fantasy worlds, all combined together. My first novel Guardians of the Gates is published in Dutch in November 2018, a YA Urban Fantasy series that received several awards.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: