DIENSTEN

‘Anja heeft weinig woorden nodig om een goed verhaal op papier te zetten.’

Visit Brabant

Creativiteit is mijn passie, net als schrijven. Ik bedenk graag concepten, maak logo’s, websites, bookcovers, booktrailers, promotiemateriaal en bookgoodies. Geen idee is te gek. Daarnaast bedenken we samen een marketingplan om je boek zoveel en zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Social media, je website en een mailinglist zijn handige hulpmiddelen om jouw lezerspubliek te bereiken. Prijzen zijn afhankelijk van de opdracht. Een website bouw ik voor je voor 150 euro en ik leg je tevens uit hoe je deze zelf kunt onderhouden. Voor drukwerk en vormgeving werk ik samen met Leijpvormgeving, gespecialiseerd in grafisch ontwerp.

Wil je van je Word document een mooi boek laten maken? Deze service bied ik je aan, Graphics, layout, lettertype, grootte, ik adviseer je welke layout het beste bij welk genre hoort. Ik werk samen met Leijpvormgeving die ook illustraties op maat maken, waardoor we samen de interieur van je boek zo uniek en mooi mogelijk kunnen maken.
Prijzen zijn als volgt:
– Ebook 45 euro
– Gedrukt boek 125 euro
– ebook en gedrukt boek samen 150 euro
Ik kan ook de omslag voor je maken, flaptekst schrijven aan de hand van de synopsis en promotiemateriaal aanleveren, zowel digitaal en voor verschillende media als gedrukt

Ik maak graag booktrailers. Ik werk aan de hand van een script die we samen opstellen. Hierbij zoeken we de juiste plaatjes en sfeer, muziek en vormgeving. Ik heb ervaring met verschillende genres zoals fantasy, horror, romance, historisch en actie.
Wil je graag een geanimeerde bookcover (je cover met bewegende beelden)? Ook die kan ik aan je leveren. In GIF of MP4 zodat jij je bookcover kunt delen in promotieartikelen, TikTok en in reels. Een boektrailer ligt tussen de 75 en 125 euro, afhankelijk van de lengte en de wensen. Een geanimeerde boekcover maak ik al voor je vanaf 20 euro.

Wil je dat er iemand kritisch naar je tekst kijkt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Inhoudelijke redactie is mijn specialiteit. Ik kijk naar de structuur van je verhaal, de personages en hun ontwikkeling en of je verhaal past binnen het genre. Mijn specialiteit is uiteraard feelgood, fantasy/SciFi en Young Adult. Daarnaast let ik natuurlijk ook zoveel mogelijk op grammatica. Ik vraag 0,003 per woord (3 euro per 1000 woorden).

Heb je dat wel eens, dat je een tekst leest en achteraf denkt, wat stond er eigenlijk? Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Ik kan je daarbij helpen. In zowel mijn huidige baan als in betaalde opdrachten, heb ik teksten mogen ‘versimpelen’ om de leesbaarheid te bevorderen. Creatief zijn met woorden, dat is mijn passie. Ik vraag 0,12 Euro per woord.

Voor verschillende uitgeverijen heb ik manuscripten beoordeeld en een voorzien van een leesrapport. Zowel auteurs als uitgeverijen kunnen van deze dienst gebruik maken. Ik kan kijken naar het volledige manuscript of de eerste vijf pagina’s met de synopsis (samenvatting). Heb je geen idee hoe je een synopsis schrijft? Of hoe je een aanbiedingsbrief voor een uitgeverij schrijft? Ook daar kan ik je bij helpen. Voor 25 Euro beoordeel ik je eerste vijf pagina’s en je synopsis. Wil je een compleet manuscript laten beoordelen? Dan is de prijs afhankelijk van het woordenaantal en maak ik graag een voorstel na wat meer informatie.

Voor mijn reguliere baan in het klinisch geneesmiddelenonderzoek vertaal ik al twintig jaar documenten van Engels naar Nederlands. Ik let met name op zinsvolgorde, woordgebruik en leesbaarheid in mijn vertalingen. Wist je dat de Engelse taal veel meer woorden heeft dan de Nederlandse taal? Daardoor kan het weleens moeilijk zijn om een op een te vertalen. Ervaring in het schrijven van verhalen, is hierbij een voordeel, met wat creativiteit kun je wel overbrengen wat de auteur bedoelt. Voor een vertaling vraag ik 0,03 per woord.

Voor het coachen van auteurs maak ik gebruik van mijn ervaringen als change management consultant. Samen stellen we een helder projectplan op en werken de doelen en activiteiten uit voor de komende jaren. Het belangrijkst hierin is dat we samen uitzoeken wat jij wilt en kunt. Door je boek en het uitgeven als een project te zien, kun je doelen uitzetten en ervoor zorgen dat je deadlines haalt. Ik geef je de tools om je boek in een project om te zetten. Voor een intakegesprek vraag ik 25 euro. Ik luister naar je behoefte en kijk naar je schrijfervaring, waarna ik je een offerte stuur voor een plan en op maat tools om je verder te helpen. Je hebt uiteraard altijd de keuze om hier geen gebruik van te maken.

Uiteraard is een combinatie van diensten mogelijk. Ik maak hiervoor dan graag een offerte. Een combinatie van redactie en marketing is uitermate geschikt om een zo goed mogelijk plan neer te zetten en je boek onder de aandacht te brengen bij de juiste lezers.

‘Ik vraag Anja regelmatig om met mij mee te denken als ik aan het broeden ben op een nieuw verhaal. Anja geeft originele en creatieve tips. Zij kan je als geen ander op verfrissende ideeën brengen die je verder helpen bij de uitwerking van jouw boekidee.’

Mienke Fijen, Feelgood Auteur

%d bloggers liken dit: