OVER ANJA

Ik ben Anja Janssen. Zeven jaar geleden ben ik begonnen met schrijven en er zijn een aantal boeken, Young Adult, gepubliceerd onder pseudoniem Oli Veyn. Samen met mijn drie tieners, mijn man en onze Cocker Spaniel Prim woon ik in Noord-Brabant waar ik geboren ben, Bourgondier in hart en nieren dus. Sinds het begin van mijn carriere werk ik in het klinisch geneesmiddelenonderzoek (ik ga niet vertellen hoe lang, want dan weten jullie direct dat ik fossiel ben).

Verhalen bedenken is mijn passie. In schrift, beeld of enkel in mijn hoofd, ik ben altijd bezig met het bedenken van verhalen. Het begon natuurlijk met de Playmobiel en de Barbies in de woonkamer, maar pas sinds 2014 ben ik echt begonnen met het opschrijven van verhalen toen ik na het lezen van een geweldig boek geen ander boek kon vinden en uit frustratie maar zelf ben gaan schrijven.

Ik heb in het begin veel meegedaan aan schrijfwedstrijden, vooral die met jurycommentaar waren favoriet, omdat ik mijzelf als schrijver wilde ontwikkelen en dat met die feedback kon. Met mijn allereerste verhaal belandde ik op de shortlist van een grote wedstrijd en werd ik nummer 1 van een jurylid waar ik enorm tegen opkeek. Mijn eerste boek won een prijs ‘beste Nederlandstalige YA’ en mijn allereerste feelgood verhaal eindigde in de top 3 naast Marijke Vos en Lucinda Riley. In 2019 won ik een Wattys Award, een internationale prijs van Wattpad, voorgangers waren The Kissing Booth en After, dus je snapt hoe blij ik ben met die prijs. In 2022 kwam daar een mooie prijs bij: De Valentijnprijs.

Begin 2021 tekende ik een contract bij Zomer & Keuning, een droom die uitkwam. Als fan van Rebecca Yarros, Colleen Hoover en Jennifer L. Armentrout is het geweldig om bij diezelfde uitgeverij te worden uitgegeven.

Mijn debuut Introweek die in augustus 2020 uitkwam, gaat over de introductieweek voor studenten en speelt zich af in Tilburg, de stad waar ik geboren en getogen ben. Het was heel bijzonder om te schrijven over een omgeving die zo in je hart zit. Ik kan alleen maar hopen dat ik de sfeer en de mentaliteit zo goed mogelijk heb weten over te brengen. Inmiddels ben ik weer twee boeken verder: Wintervacht, een heerlijke Noorse novella en Bikini’s & Kites over zomer in Domburg die juli 2022 is uitgekomen.

Naast schrijven, werken en de zorg voor mijn kinderen blijft er maar weinig tijd over, maar ik probeer af en toe ruimte te maken om te knutselen (tekenen, schilderen en DIY) en om naar mijn favoriete films en series te kijken (Outlander, Downton Abbey, The Crown & Daisy Jones and the Six). Het maakt niet uit wat ik schrijf, lees of kijk, als het maar romantisch is, want de liefde is zoiets moois.

Dit was mijn verhaal, maar ik hoor ook graag jouw verhaal. Kom naar me toe tijdens een evenement of festival of stuur me een bericht via onderstaande knop. Interactie met lezers vind ik het allerleukste van schrijver zijn.

%d bloggers liken dit: